Daniel Sanz håller drömmen vid liv, skriver kontrakt med bolaget Milestone i Sverige.

FOTO: KRISTOFFER ÅBERG

ÖSTNYLAND

Borgåbon Daniel Sanz kommer inte endast att delta i UMK tillsammans med svensken Günther, förra veckan skrev han också på ett skivkontrakt med bolaget Milestone i Sverige.

Sanz är minst sagt uppåt när han berättar om kontraktet enligt vilket han ska fungera både som textskrivare och soloartist för Milestone. Men hans år har varit något av en berg-och-dalbana.

I Voice of Finland årgång 2016 kom han långt men därefter verkade luften gå ur karriären.

– Den bistra sanningen är den att man enligt de finska skivbolagen inte kan bli något om man inte kan sjunga på finska, säger Sanz som är född i Spanien och blev Borgåbo år 2011.

På Facebook råkade Sanz se att Milestone ordnade en öppen provsjungning och han sjöng in en snutt i sin telefon. På bolaget var de så imponerade att de besökte honom i Borgå. Med tanke på att han lite tidigare livnärde sig på att sälja sin självutgivna skiva från dörr till dörr så kan man lugnt säga att kasten var snabba.

– Jag hoppas jag nu får chansen att belöna alla dem som trott på mig och min dröm. Skivbolagen har kanske haft en njugg inställning men det finska folket har varit helt härligt och jag känner att jag har ett starkt stöd.

Läs hela artikeln här